بلاگ

پستانداران ایران

پستاندارن گروه دیگری از مهره داران خونگرمی هستند که در آب، خشکی و هوا یافت می شوند. انسان ها، گوزن ها، گربه سانان، وال ها، جوندگان، خفاشان و انواع زنده دیگر، در دسته پستانداران قرار دارند. پوشش بدنی این جانواران کم و بیش از مو یا خز پوشیده شده است و دارای وجوه مشترکی هستند، تمامی این جانوران بچه های خود را در ابتدای تولد از شیر خود تغذیه می کنند. البته برخی از این جانوران از نظر نوع تغذیه با یکدیگر متفاوتند، به طوری که تعدادی از آن ها گیاهخوار، برخی گوشتخوار، بعضی ها حشره خوار و تعدادی نیز گیاه خوار- گوشتخوارند.
کشور پهناور و چهارفصله ایران نیز به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی از تنوع و فراوانی مهره دارانی چون پستانداران برخوردار است، به طوری که می توان ایران را محل زیست مجموعه از پستانداران مناطق اروپایی، آفریقایی، آسیایی و پستانداران ایرانی دانست. به این معنی که: در شمال و شمال غربی ایران، شوکا، سیاه گوش و حفار مدیترانه ای از عناصر اروپایی، در جنوب و جنوب غربی کشور؛ رودک عسل خوار، خارپشت بیابانی و خفاش میوه خوار از عناصر آفریقایی، در شرق و جنوب شرقی کشور؛ خرس سیاه، سنجاب بلوچی، خدنگ و جرد هندی از عناصر شبه قاره هند و بالاخره، گوزن زرد ایرانی، پازن، گور، سنجاب ایرانی، جرد ایرانی، دو پای فیروز و حشره خور شوش از پستانداران ویژه ایرانی پراکنده اند.
بد نیست اشاره کرد که؛ تعداد پستانداران شناسایی شده در ایران، تاکنون، حدود ۱۶۸ گونه بوده است. این جانوران در ۱۰ راسته و ۳۷ خانواده قرار دارند. جوندگان با تعداد ۵۸ گونه، خفاش ها با تعداد ۴۰ گونه، گوشت خواران با تعداد ۲۹ گونه، حشره خواران با تعداد ۱۶ گونه، نهنگ ها با ۱۰ گونه، زوج سمان با ۸ گونه، خرگوش ها با ۳ گونه و فک ها، فرد سمان ها و گاو دریایی هر کدام با تعداد ۱ گونه، مجموعه پستانداران موجود در ایران را تشکیل می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *